Trippen op de boot, op ´t strand en in ´t water

Vandaag dus de gehele dag een trip met hoofdzakelijk een boot naar de diverse eilandjes in de omgeving van Buzios en haar buren.

WEe hebben prachtige schilpadden in de zee zien zwemmen. Helaas zijn die bijna niet op camera vast te leggen omdat ze binnen drie seconden weer in het water duiken. Wel super vet om die beesten in het wild te zien dobberen en opduiken.

We bezochten als eerste een paar prachtige grotten die in azur-blauwe water oprijzen. Prachtig die kleur van het water in combo met de bleke grotten die eruit te voorschijn komen.

Bijna witte rotsen in de azur-blauwe oceaan.

We hebben daarna gesnorkeld en ik heb een hoop mooie vissen gezien. Hoe ze heten weet ik niet, want ze beantwoorden geenb enkele vraag ik ik hun stelde. Tsss, beetje arrogante vissen dus, haha!

We gingen ook naar een klein strand met een super stijle heuvel waar je vanaf kon glijden. Aangezien ik weer gelukkig was getroffen met toffe trip-genoten, ging iedereen wel een poging wagen. Wat hebben we gelachen met elkaar, want makkelijk was het niet en iedereen (ook ik) ging een aantal keren prachtig onderuit. Maar na een paar pogingen heeft bijna iedereen toch tenminse één keer met succes de helling afgegleden.

Zand-surfen is VET!

Daarna nog een keer gesnorkeld en heerlijk gezwommen en gelachen met de mede-trippers. Daarna hadden onze magen wel behoefde aan wat inhoud en zijn we om een uur of vier gaan lunchen. Dat had van mij wel iets eerder gemogen omdat mijn maag al zeker een uur ik-heb-honger-geluiden maakte. Het was wel lekker, gelukkig.

Als afsluiter van de trip hebben we nog een oud fort bezocht met oude kanonnen en dat soort speelgoed. Wel had je een super strak uitzicht vanaf dat fort en zag het fort tijdens de zonsondergang er bijzonder mistrieus uit.

Fort met zonsondergang

Het was een leuke laatste trip in Brazilie en ben blij dat ik er niet voor gekozen had om op het strand te chillen. Dat kan namelijk morgen ook nog wel even. Ik vlieg pas tussen 23.00 en 24.00 uur weg vanuit Rio de Janeiro richting Lissabon en dan naar Nederland. Kortom, ik heb nog een hele dag om te genoeten van de warme zonnestralen en kan ik nog één dag mijn brakke Portugees los laten op de Brazilianen die de pech hebben met mij in contact te komen.

Ik kijk ook wel naar uit om naar huis te gaan want bepaalde bijzondere mensen ga je toch wel missen ;-) Ik zie jullie snel en laat nog even weten via deze blog hoe de laatste dag wen de terugreis en het welkomscommittee op Schiphol was.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer