Survival in the Pantanal

Betaal ik hier echt voor?

De laatste ochtend in SP was stressen, we waren ruim op tijd weg gereden, maar in SP waren de 2 belangrijkste bruggen die dag afgesloten, aaargh. Uiteindelijk rende Paula en ik door de hallen terwijl de incheck voor de vlucht ging sluiten. Na Paula haar charmes in de strijd wierp en ik heeeeel zielig keek, kon ik alsnog inchecken en wegvliegen.

In Campo Grande aangekomen, stond mijn vervoer al klaar en werd ik direct naar de Pantanal gebracht voor mijn ´survival of the Pantanal trip´.

Dit is nou een alligator, van heeeel dicht bij.

Vol spanning zat ik 5 uur lang in een open jeep het zand uit mijn gezicht wrijvend in afwachting tot wat er komen zou.

Het werd hoofdzakelijk een cocktail met verbazing, genot, pijn, natuurschoon, spanning en afzien.

Ik ´mocht´ alle drie de nachten een tentje meesjouwen en verder zo weinig mogelijk om de balast laag te houden. Ik kan je vertellen dat de grond erg hard is zonder hangmat of luchtbed. Weinig aan een stuk geslapen, ook door de meest vreemde geluiden, die soms wel er dicht bij mijn tent kwamen. Dichthouden die tent en de behoeftes maar in een leeg waterflesje deponeren dus, want er uit gaan zou erg onverstandig zijn volgens Gabriel, mijn gids.

Een mieren etende ´Panda beer geval´

De eerste en laatste nacht zou ik alleen met hem op pad zijn en het tempo er stevig inhouden. De middelste dag en nacht  kwam er een Grieks koppel bij. Waarvan Gabriel de dame van het koppel Gringo-Princess noemde. Ja, de gids was erg vrolijk die dag (dus niet).

Onderdeel van de survival toebehoren

Onwijs veel afgezien m.b.t. het weinige slapen, de vele wondjes en het vele, vele lopen. Maar dat woog niet op tegen de geweldige natuur en wildlife dat ik tegenkwam. Dit zou je met een gewone wandeling o.i.d. niet vlug spotten. Ik heb o.a. alligators, kaaimannen, een poema (op afstand gelukkig), veel vogels, apen, herten soorten, neusbeertjes, raccoons, hele grote hamsters (zo groot als een Golden Retriever), allerlij knaagdieren, mierenetende panda beertjes (weet niet hoe die beestjes heten, sorry), gordeldieren, piranja´s, ara´s, toekans, miereneters, wilde koeien etc etc. Te veel om op te noemen.

Een prachtige zons-ondergang in de Pantanal

Daarnaast giga-mooie planten en bomen gezien, bijvoorbeeld paarse- en parasietbomen.

Het was gewoonweg geweldig!!!!

Piranhas slachten en eten, yummie

Op de laatste dag een stuk gevaren en jaja, voor het eerst van mijn leven paard gereden. En direct 4 uur lang. Het ging me eigenlijk best goed af en heb geen blaren op mijn billen of rugpijn, zoals siommige vrienden dachten dat ik er aan zou overhouden.

Danny, the lonesome cowboy

Daarnaast wil ik degene die zo lief gereageerd hebben op mijn vorige berichten enorm bedanken. Tis best prettig als je hier alleen bent te weten dat mensen toch met je meeleven, jullie zijn top!

PS- Ik type vrij snel omdat internetten giga-duur is, dus er zullen best wat typefouten tussen zitten, trek het je vooral niet aan, doe ik ook niet, hahaha.

Reacties 1

femke 14-06-2010 17:06

mooie foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer