Snorkelen met Caiparinha

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen een halve dag excursie te gaan doen.

Ten eerste omdat het nogal laat werd op het dorpsplein, ten tweede wou ik nog iets meer van het authentieke dorpje observeren en genieten van de mooie stranden.

Die avond heel gezellig gehangen met wat dorpelingen en met een paar biertjes op, ging Portugees praten opeens een stuk makkelijker...!

Het werd lekker laat en heb voor het eerst in mijn vakantie uitgeslapen, ook wel es lekker. Daarna een drankje op een terrasje in het Amazone-water gedronken, dat is best wel gaaf om te doen en veel Brazilianen genieten zo van hun vrije uurtjes aan het strand.

In het Amazonewater op een terrasje zitten is geweldig!!

Na een lekker ontbijt, ben ik het dorp afgestruind en bleef weer op het dorpsplein hangen. In de middag gaan snorkelen. Het was wel super, opeens zwom ik tussen dezelfde tropische vissen die ik in mijn aquarium heb zwemmen. Ik zag Amazone zalmpjes, kersebuikjes, neon tetras en hele grote en prachtige maanvissen. Ik zwom er midden in, gewoon weg super.

Alter do Chou

Daarna gingen we door de Amazones verder varen en zagen diverse mooie rivier-landschappen, zoals bomen die half onder water staan en daardoor mooie beelden in je ogen projecteren. Wat ook bijzonder is, dat sommige bomen in 1 nacht geel waren geworden, dat schijnt een bepaalde bom te zijn en na twee weken is het geel er weer vanaf. Op zich best een vaag iets.

Prachtige beelden van moeder natuur.

Na van dit en meer genoten te hebben voeren de jonge gids en ik naar een afgelegen eilandje om lekker caiparinha te maken en natuurlijk te nuttigen. Weer ging de ommunicatie een stuk beter. We hebben veel gelachen en gezongen en toch waren we absoluut niet bezopen. Om een uur og acht sávond gingen we weer terug met de boot naar het dorp en hebben daar met wat andere gasten lekker op een terrasje gehangen.

Het was een wereldse dag!

Caiparinhas maken in de sloep.

Om 24,30 werd ik opgehaald voor mijn transport naar de luchthaven van Santarem. Via Manaus en Brazilia kwam ik aan het eind van de ochtend aan in Rio de Jsaneiro, waarmijn transport naar Buzios klaar stond. Op weg daarheen kwam ik een Amerikaanse gast tegen, dus ik kon even heerlijk Engels praten. Uiteindelijk blijkt hij op dezelfde Posada te slapen als ik, dus zijn we zonet wezen eten samen.

Buzois lijkt een mooi dorpje aan de kust te zijn, maar dat zaL Ik morgen waarschijnlijk gan ontdekken,de zon gaat namelijk al onder.

Helaas kan ik hier geen foto´s upladen, dus zoek ik morgen even een internetcafé op waar dat wel kan en update dit verhaal dan nog even met de moiste plaatjes van de snorkeltrip en Alter do Chou.

Jullie weer bedankt voor de leuke reacties, ze zijn leuk om te lezen, dus houdt je vooral niet in.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer