Slecht weer en goede trip

 

Die nacht was het de hele nacht zwaar onweer met keiharde klappen boven mijn Pousada. Niet echt veel van nachtrust mogen genieten, dus maar een keer lekker uitgeslapen. Niet zonder reden, want het regende nog steeds.

Na een laat ontbijt twijfelde ik erg wat ik met deze Hollans-weer-dag in Brazilie aan moest. Dus ik besloot naar het centrum van Buzois te lopen in de mot-regen, was best wel lekker moet ik bekennen. Daar heb ik een super goed koffietentje ontdekt. Dat was een welkome verrassing want de koffie is eigenlijk overal te goor om in de slokdarm te deponeren. Maar nu eindelijk een lekker bakkie leut.

Ook besloot ik een toffe berbuda (zo heet een halflange broek, toch.....?) te kopen en wat door de winkelstraat te banjeren op zoek naar een strak souvenir. Ik liep toen een klein bureau tegen het lijf dat trips boekte en zag dat als de oplossing voor de regenachtige dag. Voor diezelfde middag boekte ik een minibus tour van 3 uur en voor de volgende dag een complete boot-dag met veel strand bezoek en meer leuks.

In de middag kwam netjes op tijd de gids mij bij mijn pousada ophalen en het werd een leuke trip met mooie beelden, leuke medereizigers en een melige gids die voor de verandering ook Engelds sprak.

We bezochten onder andere de surfstranden die wel heel gaaf waren, maar het water daar is wel een stuk kouder. Gelukkig was er net iemand aan het windsurfen die fantastische stunts uithaalde.

Een bikkel van een surfdude.

We hebben daarna onder andere het oude centrum van Buzios bezocht en een canchassa brouwer. Hij liet het brouwproces zien en had een specialiteit; choco-cachassa. We moichten allemaal proeven en het had echt een super strakke smaak, niet zo mierzoet als een likeur, maar wel met een duidelijke chocosmaak. Ik moest gelijk aan al mijn chocolade lievende geliefden in Nederland denken, wat zouden jullie dit allemaal graag geproeft hebben.

Choco-canchassa, hmmm, yummie!

Aan het eind mogen genieten van een super mooie zonsondergang. Helaas is dat niet altijd over te brengen op een foto, maar neem van mij aan dat het een indrukwekkend samenspel van kleuren was.

De indrukwekkende zonsondergang in Buzios, met zicht op de vele eilandjes.

In de avond met ik met de man die hier voor mij de pousadas en hotels heeft gereserveerd en vervoer regelde een drankje gaan drinken bij één van de trendy (nou ja, trendy) tenten van Buzios. Martijn was leuk gezeldschap en uiteindelijk hebben we tegen 22.00 uur gedineerd samen. Dat klinkt laat, maar dat is hier heel normaal.

Na het eten nog wat gedronken, het werd laat, maar was wel heel leuk en relaxt om eens na zo lang weer eens in het Nederlands te kunnen praten en denken.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer