De route die ik zal afleggen in Brazilie

Hier leg ik jullie de route voor die ik zal afleggen op mijn reis door Brazilië, zodat jullie weten waar ik wanneer zal zijn.

 

9 sept 2008

Rio de Janeiro

Na aankomst zal ik om ongeveer 16.30 uur aankomen in de wijk Copacabana, waar mijn hotel (Rio Roiss) aan ligt.

De rest van die dag zal ik verder alleen chillen en de omgeving verkennen en natuurlijk even over de Copa-boulevard denderen.

 

 

10 sept 2008

Rio de Janeiro

Deze dag zal ik een bezoek brengen aan de Morro de Corcovado dat is een beroemde berg in Rio de Janeiro in Brazilië. De 710 meter hoge granieten rots bevindt zich in het Floresta da Tijuca, een nationaal park en tevens grootste metropole bos. Deze berg is wereldwijd bekend vanwege het grote Jezus beeld dat de top siert.

 

Daarna zal ik proberen de Pão de Açúcarm te bezoeken. Een berg van bijna 400 meter in de mond van de Guanabara baai. Je kan hem ook beklimmen en als ik als het inderdaad kan, wil ik een poging wagen… Een foto van dit kan je terugvinden in het fotoalbum 'wat zal ik daar zien?

 

Aan het einde van de dag hoop ik het oude centrum van Rio te bezoeken en s’avonds in een authentiek Brazilaans restaurantje te dineren.

 

 

11 sept 2008

Van Rio De Janeiro naar São Paulo

In de ochtend lekker even op het strand liggen en eventueel een stukje te joggen over de boulevard. In de middag met de bus van Rio de Janeiro naar São Paulo, 6 uurtjes rijden, maar wel comfortabel …. zeiden ze.

12 en 13 sept 2008

São Paulo

Hier zal ik slapen bij vriendin en ex-collega Paula. Lekker de stad verkennen, uit eten en veel stappen. Het nachtleven van São Paulo schijnt erg trendy en uniek te zijn, voor elk wat wils. Dit wordt dus lang doorgaan met de dames en laat naar bed. Ook vriendin en ex-collega Joyce, die net mama is geworden woont in São Paulo en die zullen we ook zeker gaan bezoeken.

 

Daarnaast schijnt er een gigantisch mooi restaurant te zijn waar in het midden een grote boom groeit. Deze is mij aangeraden door diverse collega’s die in São Paulo woonden en daar wil ik dan erg graag 1 van de avonden dineren .

14 sept 2008

Van São Paulo naar Campo Grande (Pantanal)

Die dag zal ik reizen van São Paulo naar Campo Grande in de Pantanal. De Pantanal is het grootste draslandschap (moerasachtige savanne) van de wereld. Er wordt gezegt dat de Pantanal het dichtste flora en fauna ecosysteem ter wereld heeft, dus dat wordt veel mooie planten en wildlife bezichtigen de komende dagen en weer een totaal terug de natuur in.

 

Ik zal telkens in een soort basis kamp overnachten in een hangmat, maar wel met een dakachtig iets boven mijn hoofd. Op die kampen zal ik ook met andere backpackers in aanraking komen.

 

Bij aankomst ga ik in elk gelijk met een kano de moerassen in, yeah.

 

 

15 sept 2008

Pantanal

Vroeg in de ochtend opstaan om met een kano de zonsopgang te bewonderen vanaf de Paraguay Rivier. Deze rivier loopt begint in Brazilië en stroomt daarna door Paraguay, Bolivia en Argentinië en is de grootste rivier die door de Pantanal stroomt .

 

In de middag vogels spotten. Er zijn in dit gebied 650 soorten vogels, dus er zal veel te bewonderen zijn.

 

In de avond kampvuurtje bouwen en lekker bijkomen van een avontuurlijke dag.

 

 

16 sept 2008

Pantanal

Weer vroeg opstaan, vandaag gaan we de activiteiten te bekijken van de aanwezige ‘wildlife’. Er zijn daar onder andere kaaimannen, hertensoorten, anaconda’s, waterzwijnen (een groot knaagdier) en tapirs te verwachten.

 

In de middag gaan we twee lagunes bezoeken om te baden en te vissen.

 

In de late middag gaan we verder om in een ander gebied de reuzenmiereneters en amarillo’s (soort gordeldier) gade te slaan.

 

Die nacht gaan we een tocht maken diep de moerassen in om de nachtdieren te spotten, zoals poema’s, jaguars (grote luipaarden), tapirs en nachtvogels.

 

 

17 sept 2008

Pantanal - Foz do Iguaçu

In de vroege ochtend gaan we verder te paard, omdat je zo in gebieden kunt komen waar geen toegang toe is met de kano en onmogelijk begaanbaar is per voet. We gaan dan onder andere de salinas bezoeken, dat zijn unieke zoutmeren.

 

In de avond vertrek ik om ongeveer 20.00 uur met de nachtbus richting Foz do Iguaçu

 

 

18 sept 2008

Iguaçu watervallen

het meest complete uitzicht van de Braziliaanse kant te zien is watervallen

De Iguaçu watervallen, zijn een geheel vanbijna 300 watervallen, in totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en valt tot 82 meter naar beneden. Het bekendste deel van de watervallen is de "Garganta do Diabo" (keel van de duivel), een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort. Recht over dit punt gaat bovendien de grens tussen Argentinië en Brazilië. Het meest complete uitzicht over het hele gebied van de Braziliaanse kant te zien. Een foto van deze panorama kan je terugvinden in het fotoalbum 'wat zal ik daar zien?

 

Ik zal daar een excursie maken aan de Braziliaanse kant van deze machtige watervallen en er met een bootje varen, daarna zal ik een middag ronddwalen in een nationaal beschermt nationaal park waar vooral veel vogels te zien zullen zijn.

 

 

19 sept 2008

Argentinië

Naar Argentinië, waar ik de beroemde watervallen van die zijde mag bewonderen, aan de Argentijnse kant is het grootste deel van de watervallen en zijn de watervallen hoger, daar zal ik met een kano instappen voor een tocht die spectaculair wordt genoemd en tot onder de watervallen varen.

 

Verder is daar het grote natuurreservaat van Iguaçu, daar zal ik de rest van de dag verblijven.

 

 

20 sept 2008

Van Iguacu naar de Amazones

Na het ontbijt de vlucht naar Manaus, vanuit daar vertrek ik naar de jungle. Daar aangekomen zal ik door de Igarapé (kreekjes) afstammelingen van indianen bezoeken en zaken leren over het overleven in de jungle. Ook ga ik dan paranja's vissen (als t lukt) en die te eten.

 

 

21 sept 2008

Amazones

In de ochtend peddelen lang kleine uithammen van de Amazonerivier om vogels te spotten. Daarna op zoek naar ontbijt. Vervolgens gaan we ter voet verder de jungle in en leer ik een en ander over de medicinale krachten van de vele plantsoorten. We hopen dan langs een waterval te komen, waar er dan even tjd is om te chillen en een frisse duik. Dan weer op jacht naar eten om dat vervolgens bij een kampvuur te verorberen.

 

 

22 sept 2008

Amazones

Veel trekking en extra survival trainingen en hoe je in de natuur je mannetje moet staan. Vervolgens weer een nacht in de hangmat tussen de bomen.

 

 

23 sept 2008

Amazones

Kanoën, vissen, trekking en waarschijnlijk helemaal kapot gaan…

 

 

24 sept 2008

Amazones en Manaus

Na het ontbijt terug naar het basiskamp en vervolgens terug naar Manaus waar ik 1 nacht zal overnachten.

 

 

25 sept 2008

Vanauit Manaus met de Amazoneboot

Na het ontbijt hoop ik de 'encontro das aguas' te bezoeken, dat is het punt waarop het 'zwarte' water van de Rio Negro samen vloeit met het bruine troebele water van de rivier Solimoes. Maar liefst 8 kilomater lang stroomt het water naast elkaar voordat hun kleuren worden vermengd.

 

Daarna zal ik een bezoek brengen aan Teatro Amazones, een kleurrijk theater uit 1896 uit de tijd van de rubber export. Dit schijnt een absolute must te zijn.

 

Aan het eind van de middag zal ik naar de lokale rivierboot gaan waar ik wel een hut zal hebben. Het zal geen luxe zijn en vooral hier wordt mijn Portugees getest omdat het een lokale boot is, zal er waarschijnlijk geen andere toerist zijn of Brazilianen die Engels spreken, maar zo krijg ik wel een goed beeld van de Brazilianen uit die omgeving. Het wordt eten wat de pot schaft, maar dat zal wel lukken na zo lang voor je eigen eten gezorgd te hebben in de Amazones en..... er is wel caipirinha aan boord...!

 

Deze tocht duurt circa 24 uur.

 

 

26 sept 2008

Aankomst Santarem naar Alto do Chao

Na een nacht op de Amazoneboot kom ik aan in Santarem. Het laatste stuk met een locale chauffeur naar Alto do Chao, het caribïan van de Amazones met prachtige rivierstranden en de jungle op het achterland! Hier komen bijna geen toeristen en er heerst en authentiek Braziliaans sfeertje.

 

 

27 sept 2008

Alto do Chao

Chillen en een kanotocht maken om rivierdolfijnen te spotten.

 

 

28 sept 2008

Alto do Chao

Een wandeling maken in de jungle, op zoek naar wildlife. In de avond chillen aan het rivierstrand, hopelijk met een heerlijk koele cocktail. Ik zal op jullie proosten vrienden!!

 

 

29 sept 2008

Van Alto do Chao naar Buzois

Na het ontbijt via Santarem vliegen naar Rio de Janeiro. Daar met een lokale chauffeur naar het mondiale badplaatsje Buzois.

 

 

30 sept 2008

Buzois

Een dagexcursie met varen, zwemmen en snorkelen.

 

 

31 sept 2008 tot 3 oktober 2008

Buzois

Doen waar ik zin in heb. Er zijn verschillende excursies te boeken, ik kijk wel of ik ga hangen op het strand of dat ik nog wat actieve en avontuurlijke dingen ga doen. Er zijn in elk geval meer dan voldoende mogelijkheden hiervoor.

 

 

4 oktober 2008

Van Buzois via Rio naar Amsterdam

Na het ontbijt en een vrije middag neem ik afscheid van het strand en na een autorit en korte vlucht naar Rio de Janeiro neem ik om 23.10 uur afscheid van Brazilië.

 

 

5 oktober 2008

Aankomst Amsterdam

Na een overstap in Lissabon zal ik om 18.35 uur aankomen op Schiphol Amsterdam waar ik hopelijk door een prettig welkoms comité verwelkomd zal worden.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer