Pinguins in de hitte en stinkende T-Shirts

Gisteren zelf heerlijke Caiparinhas gemaakt en genoten van de zwoele avond op het terrasje van mijn Pousada-bungalowtje. Het leven is zo slecht nog niet.

Vanochtend vroeg ontbeten en afscheid genomen van Dominic, die naar Rio verder gaat. Na het ontbijt had ik een boot-tochtje gepland.

Na een behoorlijk stuk ter voet afgelegt te hebben kwam ik aan bij de pier en na een ijskoud vers fruit drankje naar binnen te hebben gegoten, de boot op gegaan. Nu niet met het simpelere volk van Brazilie, nee, dit keer zat de boot vol met veel rijke Argentijnen,die hier vakantie houden. Wat wel jammer was is dat ze allemaal kinderen hadden. Die renden als een stel wildebrassen heen en weer, gilden veel en hadden weinig manieren. Weer ben ik blij dat ik zelf geen koters heb en dat de kans is dat dit ´per ongeluk´ zal gebeuren ook nihil is bij ons, haha.

Een van de vele stranden, gezien vanaf de boot.

Het was een leuke tocht langs wat eilandjes hier in de omgeving. Ook heb ik er even mogen zwemmen en snorkelen, maar dat was toch een stuk minder bijzonder dan toen in Alter do Chou. Waarom?, nou daar zag je vissen, hier niet. Het enige wat ik zal was anden stenen op de bodem en af en toe kinderlijfjes vlak voor mijn neus het water binnendringen. Hmmm, had ik al gezegt blij te zijn ze zelf niet te hebben...?

Wat wel heel apart was is het feit dat er daar pinguins in het water zwemmen. Ja, pinguins, die wandelende duikelaars van de Zuid pool. Hoe dat kan hb ik geen idee van,maar wel leuk om die beestjes in het wilden in deze hitte tegen te komen.

Een pinguin!!!

Intussen heb ik gehoort via verschillende mensen dat het voor mijn ex-collga´s die naar Fortis zijn overgestapt slechte tijden zijn en dat het onderdeel ABN AMRO verkocht zal worden. Wow,... daar ben ik wel even van geschrokken. Ik leef met jullie mee en hoop dat de veranderingen niet te heftig zullen zijn en dat jullie snel zekerheid krijgen over jullie toekomst!

Vanavond probeer ik wat typische Braziliaanse muziek te gaan horen, alleen waar is nog de vraag. Voor die tijd hoop ik nog en wasserette tegen te komen, want mijn backpack zit vol met vuile broeken en stinkende T-shits en hoop daar snel vanaf te kunnn komen.Bij de Pousada kan het wel maar daar betaal jegewoon 2,50 Euro per onderbroek en 4,50 Euro voor T-shirts etc. Das wel wat overdreven vind ik en hoop dus ietsmet wat normalere prijzen tegen te komen.

Rotseiland, en een stuk boot.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer