Eerste dag in Laos

De eerste dag in Laos net achter de rug en deze was vooral erg zweten….

6 uur in Bangkok opstaan en na een ontbijt en uitchecken naar het vliegveld op weg naar Luang Prabang in Laos. Na bijna 2 uur vliegen in een propeller vliegtuigje kwamen we daar aan. Na het aanschaffen van onze visa, warden we opgewacht door Tjit (klikt als zachte shit…), die ons tijdens de excursies zal begeleiden en voorzien van (slecht verstaanbaar) Engels commentaar.

Na even opgefrist te hebben in ons mooie en gezellige hotel, begonnen we met een tourtje langs de 4 belangrijkste tempels van Luang Prabang. Zo was daar de gouden temple van Xieng Thong, die meer oranje dan goud is en Wat Mai, die wij het mooiste vonden.

De Wat That Laung, een van de tempels in Luang Prabang.

 

Ook zagen we een groot temple complex met de naam Vixoun, waar een mooie ‘stupa’  stond. Die was ooit door regenval in tweeen gesplitst en daarom noemen ze het de watermeloen, tja humor hebbenze wel ha ha (gaap)

De 'watermeloen stupa'

 

Eigenlijk zouden we in de avond een heuvel opgaan om naar de ondergaande zon te kijken, maar ten eerste was het bewolkt en we waren zo moe en gezweet dat die zon van ons wel door de grond mag zakken, maar dan wel zonder ons…

Dus hebben we bij een locale hangout een paar biertjes gedronken en genoten van de relaxte sfeer van kaarten spelende jongeren die daar hun tijd op een leuke manier versleten.

Uiteindelijk uitgeteld in  het hotel gegeten; een mix van allerlij Loasiaanse gerechten, wat geensinds tegenviel, yummie yummie, hier in Laos kunnen ze ook erg lekker koken ja.

Daarna lekker gerelaxt in onze kamer om vervolgens af te varen naar dromenland.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer