Alter do Chao

Een nieuwe dag brak aan en de zon scheen weer volop. Ontwaken in Alter do Chou was aangenaam; lekkere geuren van de bloemen buiten en heerlijk rust om mij heen.

Na een frisse douche genoten van een zorgvuldig bereid ontbijt door de dame die de vorige dag mij zo vrolijk verwelkomde in haar Pasada.

Na het ontbijt op het dorpsplein gesproken met de locale tour-operator. Hij heeft allerlij leuke trips en na een tijdje met hem gesproken te hebben, bleven er twee opties over; of nog 1 keer de jungle in en boomjes en beestjes bekijken, of het water op en dolfijntjes bekijken en snorkelen. Hmmm, ik weet het nog niet zeker, beide zijn leuk. De jungle zal ik na Brazilie een hele tijd moeten missen, en snorkelen kan in Buzios vast ook wel. Ik zal er over nadenken en vanavonde de knoop doorhakken.

Nu genieten van dit tropische eiland in het midden van de Amazones. Tis erg uniek en mooi hier. De lokale mensen zitten tussen de boompjes in de schaduw verstop om van hun caiparinha te genieten en de jonge liefdes koppeltjes hangen knus aan elkaar vast geklemt in het water.

De locals in de schaduw, genieten van hun vrije moment.

 

Dit is duidelijk een oord waar pas getrouwde en verliefde koppels heen gaan en dat is te begrijpen, want wat is het mooi hier!! Ik heb genoten van een heerlijke kip-lunch, of moet ik zeggen luch-kip, want het was erg veel, maar wel super yummie.

Toen heb ik nog maar twee dingen gedaan, chillen in de zon (soms schaduw) en chillen in het Amazonewater. Uren heb ik genoten van verliefde paartjes, de zon en de drinkende en lachende Brazilianen.

Hier mogen ze slechts ongeveer 150 meter van het eiland bezetten met stoeltjes, tafels, parasols en restaurantjes. Die restaurantjes moeten gemaakt zijn van natuurlijk afbreekbaar materiaal en alleen binnen die 150 meter. Ze houden hier van de natuur en daarom hebben ze strenge regels, goed zo!

Een van de vele mooie plaatjes die ik vandaag schoot.

Deze avond is er feest in het dorp, al snap ik na 4 keer uitleggen nog niet waarom. Dat geeft niet, het is wel lachen; dansende ouwe tantes en oompies, gevolgt door wat jonger volk. De muziek is onbeschrijvelijk lelijk en de zanger zingt nog valser dan welke Idols-kandidaat ooit deed. Maar leuk en vermakelijk is het zeker.

Het dorpsfeest, met dansende koters.

Nu nog even naar de plaatstelijk tour-man om te laten weten of ik voor de jungle of het water kies. Hmmmmm, ik ben er nog steeds niet uit.......... Dus nog even een cevesa naar binnenklokken, een peukie roken en wie weet kom ik er dan uit, wat een prettig dilemma!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer